Wie was de componist Vinteuil? Bestond hij wel? Hoe klinkt zijn Sonate? En wat is er in zijn muziek dat Swann zo diep raakt? Wat raakt óns eigenlijk in muziek? Gebaseerd op teksten van Marcel Proust uit zijn roman Op zoek naar de verloren tijd, duikt dit theatraal concert in het raadsel rond de fictieve componist Vinteuil en zijn mysterieuze Sonate. Violiste Maria Milstein, pianiste Nathalia Milstein en acteur Reinier Demeijer gaan op zoek naar het kleine zinnetje dat Swann blijft achtervolgen, op zoek naar de zin van muziek, op zoek naar de verloren tijd.
Maria Milstein, een zeer begaafd violiste, won dit jaar de Nederlandse prijs voor de muziek. Een prestigieuze prijs. Met het bedrag verbonden aan deze prijs ontwikkelde ze samen met regisseur Peter te Nuyl, haar zus Nathalia op de vleugel en met mij als acteur een voorstelling met teksten van Marcel Proust uit ‘A la Recherche du Temps Perdu’ Intrigerende teksten die ik door de muziek van twee oorspronkelijk Russische toptalenten in de klassieke muziek, heen vlecht. Een gewaagd onderzoek. En brug tussen theater en klassieke muziek. Een prachtige samensmelting. Gaat nog volop spelen in het seizoen 2019!